Nezakonito naplaćivali struju

Predsjednik Demokratske partije Kosova Lumir Abdixhiku pozdravio je odluku Apelacionog suda kojom je odbijena žalba RUE i potvrđena odluka Osnovnog suda u Prištini u vezi sa povećanjem tarifa za struju, i istakao da bi građanima trebalo da se vrate sredstva, prenosi Ekonomia Online.

"Tri mjeseca RUE i Vlada su nezakonito naplaćivali struju našim građanima. Današnja odluka Apelacionog suda i Osnovnog suda u Prištini potvrđuje sve naše argumente o diskriminatorskoj i nepravednoj naplati struje našim građanima. Ove argumente vlasti su ignorisale. Njihovo insistiranje da zaštiti javni plen je danas dobilo dvostruki pečat nezakonitosti", rekao je Abdixhiku.

Kako je rekao povrat sredstava građanima, revizija tarifa za energiju i razrnešenje odbora RUE su neophodni koraci koje vlada i premijer Kosova Albin Kurti moraju da preduzmu što prije.

"Zahtjevamo javnu odgovornost od onih koji su nezakonito povećali račune za energiju. Ostatak istine o energetskoj krizi – zloupotrebi stotina miliona, plaćanje po tajnim računima, kašnjenje u reagovanju – biće otkriveno u Parlamentarnoj istražnoj komisiji", rekao je Abdixhiku.