STOP RASIZMU I DISKRIMINACIJI

Bošnjačka politička organizacija sa Kosova Naša incijativa osudila je, kako stoji u objavi na Facebook nalogu, sramotan događaj juče u školi u Peći kada su pojedina djeca iz nevećinskih zajednica bila isključena iz proslave u toj obrazovnoj ustanovi i smještena u poseban prostor.

"Naša inicijativa (NAŠA), oštro osuđuje ovakav diskriminatorski čin jedne obrazovne ustanove u Peći, te rad njihovog rukovodstva, nastavnika, pedagoga... u najmanju ruku jer nijesu spriječili ovako sramnu odluku pojedinaca iz njihovog kolektiva!", stoji u objavi na Facebook stranici ove organizacije.

"U 21. vijeku, tužno je i razočaravajuće da se ovakve pojave događaju bilo gdje na Zemlji. Pozivamo na odgovornost sve zaposlene u školi, naročito direktora iste, ali i Ministarstvo obrazovanja, Vladu Republike Kosova i Predsjednicu Republike Kosova, da pod hitno razriješe okolnosti pod kojima se ovaj nemio čin dogodio. Naša inicijativa se odlučno suprotstavlja bilo kojoj vrsti diskriminacije i ovaj čin smatramo nedopustivim".