Nije iznenađena presudom

Supruga Nasima Haradinaja Gjejlone Haradinaj osvrnula se na činjenicu da je njen muž osuđen na četiri i po godine zatvora navodeći da nije iznenađena, jer je, po njenim riječima Sud u Hagu nepravedan, prenosi Klan Kosova.

"Ova odluka je za mene očekivana jer je Nasim od početka nepravedno pritivoren, nisam očekivala ništa drugo. Ovaj sud je nepravedan i veoma rasistički", kazala je Gjejlone Haradinaj.

Nasimova supruga je takođe svedočila da je jutros razgovarala sa suprugom i rekla da je miran.

"Nasimi je zvao u 7 sati, bio je miran. Pravde nema, pa smo bili spremni. Da se dogodilo suprotno, i ja i on bismo bili iznenađeni. Teško je, ali navikli smo da se nosimo sa ovakvim stvarima. Činilo mi se kao da nam Srbija sudi. Nasim mi je rekao da je njemu važan samo domovina", dodala je supruga jednog od nekadašnjih lidera OVK.

Ona je ranije izjavila za Express da je Haradinajevo hapšenje zapravo predstavljalo kidnapovanje i da ne može da očekuje pravdu onih koji su ga oteli bez upozorenja i držali ga u pritvoru 20 mjeseci.

Na pitanje kakva su bila očekivanja Nasima Haradinaja uoči izricanja presude ona je rekla da on nije očekivao ništa, da je bio smireniji nego ikad i da se samo smeje i da ga zanima samo "pitanje otadžbine".

Supruga Haradinaja i njena porodica danas nisu u Hagu jer kaže da je to tražio i sam  Haradinaj, ali je Gjejlone najavila da će otputovati u Hag na njegov rođendan 21. maja.

Prije izricanja presude oglasila se i kćerka Hysnija Gucatija koja je izjavila da očekuje da njen otac bude oslobođen.

"Mi smo kao porodica veoma uzbuđeni, ali smo optimisti. Iako nisam razgovarala danas sa ocem njegova očekivanja su bila pozitivna, kao i očekivanja advokata", kazala je kćerka Hysnija Gucatija.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri