Profesor univerziteta Milazim Krasniqi, opisao je posjete premijera i predsjednice Kosova Albina Kurtija i Vjose Osmani SAD kao nepotrebne i produžene izlete, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim riječima, čak i u ovom periodu, političari, državni funkcioneri bi trebalo da imaju više prioriteta da budu u zemlji i da se koncentrišu na hitan rad na Kosovu nego na "ekskurzije“ kako ih on naziva.

"Posmatrajući kontekst aktuelnih dešavanja, posebno u našem regionu i onoga što se dešava sa ruskom vojnom agresijom u Ukrajini, vrijeme je kada zvanični državni političari sa prioritetom treba da budu na mjestu i da se koncentrišu na vanredne poslove koje imamo ovdje više od ovih vrsta ekskurzija“, rekao je Krasniqi.

Kako je istakao Krasniqi, nakon podnošenja zahtjeva Kosova za članstvo u Savjetu Evrope, fokus treba da bude na državama članicama Savjeta Evrope, a ne na Panami.

"Aplikacija je prava stvar, ali sada mora da se nastavi snažan proces lobiranja u zemljama koje oklevaju sa Kosovom. Jasno je i da Rusija predstavlja veliku opasnost i za Evropu, uključujući Balkan i NATO i EU", izjavio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online