Od ukupno 15

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi predstavio je danas Vladu u sjenci koja će imati 15 odjeljenja, a ono za spoljne poslove vodiće bivša ambasadorka Kosova u SAD Vlora Çitaku, prenosi Reporteri.

"Jednu od najvažnijih oblasti, gdje je Demokratska partija Kosova uvijek imala izvanredno iskustvo i učinak, u oblasti spoljne politike i evropske agende u okviru kabineta predvodiće Vlora Çitaku", rekao je Krasniqi.

Dodao je da se moraju uzeti u obzir kontakti i poštovanje, kako je dodao, njeneuspješno definisane karijere.

Lider "Kabineta za dobro upravljanje" biće lično Krasniqi.

"Demokratska partija Kosova ima veliko i značajno nasleđe u nacionalnim projektima slobode, nezavisnosti i izgradnje države, dok od danas, sa novim duhom i pogledom u budućnost, nastavljamo novim putem koji je važan za zemlju i građane", rekao je Krasniqi.

Dodao je da će "Kabinet za dobro upravljanje" imati 15 odjeljenja i pet osnovnih prioriteta.

"Transformaciona, digitalna i zelena ekonomija, javni red i građanska bezbjednost, kultura, konkurentni ljudski kapital, kvalitetno zdravlje, kao i aktivna diplomatija i međualbanska saradnja", poručio je Krasniqi.

On je naveo da će resore voditi odgovarajući koordinatori i da će uključivati ljude kompetentnih profile, sa akademskim obrazovanjem i političkim i menadžerskim iskustvom, voljne da ponude svoje znanje i zalaganje za dobrobit građana.

"U narednim danima ću predstaviti timove, koji će se sastojati ne samo od ličnosti i zvaničnika iz redova PDK, već i stručnjaka i osoba koji nam se pridružuju u ovom zajedničkom projektu, kako bismo zajedno izgradili viziju budućnosti za Kosovo koje želimo", rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri