Jasna poruka!

Pored sastanaka sa liderima poslovnih udruženja, predavanja na Univerzitetu u Mičigenu i sastancima sa rukovodiocima KODE Labs, premijer Kosova Albin Kurti za 11 dana boravka u SAD nije imao nijedan sastanak sa visokim američkim zvaničnicima, prenosi Koha.

Analitičar Artan Muhaxhiri kaže da izostanak takvih sastanaka šalje jasnu poruku.

"Činjenica da premijer Kurti do sada nije imao sastanak na visokom nivou je jasna poruka američke administracije da mora da promjeni svoj pristup Sjedinjenim Državama", rekao je Muhaxhiri.

Član Pokreta Samoopredjeljenje Erblin Hoxha izrazio je očekivanje da će se Kurti sastati i sa visokim američkim zvaničnicima.

"Ne vjerujem da su premijer Kurti i tako velika delegacija sa Kosova išli u Ameriku samo na neformalne bilateralne sastanke sa kompanijama. Mora da bude zvaničnih sastanaka, ali još uvijek ne znamo da li će do njih doći ili ne", rekao je Hoxha.

Iz kabineta premijera nisu saopštili da li će se Kurti sastati sa visokim američkim zvaničnicima. U kratkom odgovoru najavili su da će Kurti i ove nedjelje boraviti u SAD.

"Premijer Kurti će i ove nedjelje nastaviti posjetu i sastanke u Sjedinjenim Američkim Državama. Iz Mičigena je otputovao u Vašington. Odatle će otputovati u Masačusets i Njujork", navodi se u odgovoru portparola Vlade Perparima Kryeziua.

Kurti je otputovao je u Sjedinjene Američke Države 6. maja.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore