Zahvalnost na podršci

Kosovski muftija Naim Tërnava sastao se u Saudijskoj Arabiji sa ministrom za vjerska pitanja Abdul-Latifom al-Šeikom koga je zamolio za veću posvećenost u međunarodnoj areni, posebno za lobiranje za nova priznanja Kosova, prenosi Ekonomia Online.

Tërnava je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na podršci koju je pružila Kosovu u različitim periodima i u različitim oblastima. 

Domaćina je upoznao sa radom i aktivnostima Islamske zajednice Kosova, sa izazovima koje ova institucija ima, posebno tokom i nakon perioda suočavanja sa pandemijom Covida-19, naglašavajući na taj način posvećenost Islamske zajednice Kosova negovanju suživota i međureligijskoj toleranciji.

Saudijski ministar je istakao da Kosovo uživa posebno poštovanje i simpatije saudijske vlade i saudijskog naroda, kao i značaj produbljivanja saradnje. 

Ministar je naveo da su Saudijska Arabija, njen narod, vlada i njen kralj Salman bin Abdulaziz al-Saud posvećeni saradnji i prosperitetu za sve muslimane na svijetu i druge prijateljske narode. 

Izrazio je veliku posvećenost Saudijske Arabije borbi protiv ekstremizma, terorizma i radikalizma i naveo da poštuje istinski suživot bez obzira na vjeru, rasu, jezik i etničku pripadnost.