Predsjednik AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj smatra da nastavak tehničkog dijaloga šteti Kosovu i da ne vidi rezultate posjete premijera Albina Kurtija Americi, prenosi Reporteri.

"Vrijeme je da se pređe na političku i diplomatsku ofanzivu u dijalogu sa Srbijom jer je ovakav pristup dijalogu pogrešan“, izjavio je Haradinaj uz napomenu da pregovori o registarskim tablicama samo štete Kosovu.

Haradinaj, koji se upravo vratio iz posjete SAD, kaže da ne vidi rezultate posjete Albina Kurtija Americi.

"Uradio je pravu stvar, za Kosovo je veoma važno da ojača bezbjednost, vladavinu prava, ekonomsku osnovu ali i prijateljstvo sa Amerikom, To nas približava NATO. Ipak, ne vidim domete ove posjete. Mogu da kažem da je Kurti kratkovid jer je zaustavio sve kapitalne investicije. Preduslov ekonomskom razvoju je izgradnja infrastrukture, a u toj oblasti ne vidim napredak", kaže Haradinaj.

Kosovo je prošle nedjelje podnelo zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope, Haradinaj smatra da je ovaj potez načinjen u pravom trenutku, ističući posvećenost ovom procesu.

"Pravi je trenutak za prijavu sada kada Rusija više nije u Savjetu Evrope i ne može da nas spriječi. Čvrsto vjerujem u pomoć naših saveznika i partnera. Cijelo Kosovo i sve institucije su to postigli, to je rezultat kontinuiranog rada i ozbiljne posvećenosti", naglasio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri