Još ima vremena

Prema riječima bivšeg poslanika Alijanse za budućnost Kosova Dauta Haradinaja, činjenica da se premijer Albin Kurti tokom posjete SAD do sada nije sastao sa visokim američkim zvaničnicima nije dobra vijest, prenosi Klan Kosova.

Haradinaj je naglasio da ima još vremena i da se nada da se Kurti neće vratiti nazad govoreći o sastancima sa taksistima koje je pozvao da investiraju na Kosovo.

"Ako donosite jednostrane odluke, prekidate američke projekte u regionu i ne shvatate te projekte ozbiljno, onda, naravno, niste baš dobrodošli u SAD. Mogu da se sastanu i sa vama, ali kakav će stav zauzeti pred vama i to je važno, jer ima slučajeva da se sastanu, ali su teme veoma sumnjive“, izjavio je Haradinaj.

Govoreći o susretima Kurtija sa američkim kompanijama, Haradinaj je naglasio da to nije dovoljno da opravda posjetu na visokom nivou.

"Bilo bi dobro i nadam se da Kurti još ima vremena za sastanke, nije dobra vijest da se vrati na Kosovo i priča o sastancima na kojima je pozvao taksi udruženje da investira u Prištinu. Imamo taksija ovde koliko hoćete. Premijer je otišao tamo deset dana i ne može tvrditi da je to bila državna posjeta ukoliko nije ušao u Bijelu kuću", naglasio je on.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova