Optimista sam

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz, koja je danas u Strazburu podnela zahtjev Kosova za članstvo u Savjetu Evrope, izjavila je da time počinju procedure za razmatranje tog zahtjeva i da je optimista da će Kosovo biti član te organizacije za ljudska prava, prenosi Reporteri.

"Danas smo otvorili novo poglavlje za članstvo Kosova u Savjetu Evrope, danas počinje procedura za razmatranje naše aplikacije, koja će proći kroz različite instance Savjeta Evrope i Parlamentarne skupštine i na kraju Ministarski savjet. Kosovo je najdemokratskija zemlja u regionu, Kosovo je najproevropskija zemlja u regionu i najoptimističnija je zemlja u regionu. Dakle, Kosovo zaslužuje da još juče bude član Savjeta Evrope. Ovaj postupak koji smo danas započeli završiće se punopravnim članstvom Kosova u Savjetu Evrope, a time i jačanjem prava građana Kosova i njihovog pristupa evropskim instancama", rekla je Donika Gërvalla-Schwarz.

Gërvalla-Schwarz je danas podnela zahtjev Kosova za prijem u Savjet Evrope nakon što je vlada načelno odobrila inicijativu za članstvo Kosova u toj međunarodnoj organizaciji.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri