Podaci Policije Kosova

Prema podacima Policije Kosova u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 4.528 saobraćajnih nesreća u kojima su 22 osobe izgubile život. Samo u posljednja 24 sata registrovano je 20 saobraćajnih nezgoda sa povređenima i 29 sa pričinjenom materijalnom štetom, prenosi Koha.

U prvoj nedjelji maja od posljedica zadobijenih povreda preminule su tri osobe.

"Policija Kosova sa svojim jedinicama je u kontinuitetu preduzimala i preduzima sve radnje na sprečavanju nezgoda i obezbjeđivanju bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju. Policija nastavlja da zahtjeva od svih učesnika u saobraćaju, a posebno od vozača, da poštuju saobraćajne znakove na putu, da poštuju pravila, uslove na putu i da budu veoma oprezni. Za veću bezbjednost saobraćaja neophodna je maksimalna briga učesnika u saobraćaju, posebno vozača", saopštila je Policija.

Stručnjak za drumski saobraćaj Nol Dedaj kazao je da je situacija uznemiravajuća kada je u pitanju bezbjednost na putevima.

"Nedostaje Agencija za bezbjednost puteva, nedostaju instituti za bezbjednost na putevima, zatim nedostaje strategija koja je u okviru institucija preko potrebna za izradu strategije bezbjednosti na putevima", smatra on.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline