Za četiri mjeseca

U protekla četiri mjeseca sa tržišta je uklonjeno oko 40 tona mesa i prerađevina, pokazuju podaci Agencije za hranu i veterinu, a Odjeljenje za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine u ovom periodu primilo je više od hiljadu pritužbi potrošača, prenosi Lajmi.

"Od početka godine do sada sa tržišta smo povukli sumnjive proizvode koji nisu ispunili uslove za potrošnju. Samo iz sektora veterine je oko 40 tona mesa i proizvoda od mesa različitih vrsta", rekao je za Radio Kosovo portparol Agencije za hranu i veterinu Lamir Thaçi.

Thaçi je naveo i da se ova Agencija bavi ptičijim gripom i da je na svakoj farmi koja je imala pozitivne slučajeve preduzela mjere predviđene zakonom, odnosno da je živina koja je bila pozitivna na ovaj grip -  uništena.

Thaçi je rekao da sigurnost hrane mora da bude na prvom mjestu u svim ekonomskim okolnostima ili krizi i pozvao potrošače koji imaju opravdane sumnje da obavjeste Agenciju, kako bi se preduzele mjere.

Odjeljenje za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine i industrije za samo četiri mjeseca ove godine primilo je 1089 pritužbi potrošača. Od toga, 696 pritužbi je u postupku razmatranja, 272 predmeta su riješena, dok je 121 pritužba odbijena.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net