Stradali majka i sin

Muslimani širom svijeta proslavili su juče Ramazanski bajram. Na Kosovu je, pored slavlja, dan obilovao nesrećama, gdje su dve osobe izgubile život, a na desetine je povrijeđeno.

Majka dvoje djece i njen sedmogodišnji sin iz Skenderaja poginuli su u ponedejak u nesreći koja se dogodila u selu Globare u opštini Glogovac. U ovoj nesreći su povređene još tri osobe koje su upućene na liječenje u Univerzitetski klinički centar Kosova. Kako je saopštila policija, slučaj se dogodio oko 14 časova.

"Iz prvih informacija saznaje se da su u nesreći učestvovala dva automobila i da su u nesreći dve osobe izgubile život, dok su tri povređene“, rekao je za Express portparol policije za region Prištine, Agron Borovci.

Takođe u Glogovcu se u ponedjeljak dogodila još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo pet automobila, a 10 osoba je povrijeđeno.

Incident se dogodio u selu Aber, tačnije u mjestu Garapolj u ​​15 časova.

"Za sada je poznato da je u udesu učestvovalo pet vozila, uslijed čega je deset osoba zadobilo tjelesne povrede i upućene su na liječenje, a pričinjena je materijalna šteta“, potvrdio je takođe Borovci.

U međuvremenu, još sedam osoba je povređeno u drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Priština-Gnjilane.

Kako je saopštila policija, u nesreći su učestvovala dva automobila.

"Prve informacije ukazuju da su u udesu učestvovala dva vozila, dok je povređeno sedam osoba koje su upućene u najbliže medicinske centre i UKCK – Priština, na neophodnu medicinsku pomoć“, rekao je Borovci.

Dalje, juče u podne tri osobe su zatražile medicinsku pomoć nakon što su povrijeđene u nesreći.

Slučaj se desio na putu Priština – Mitrovica, odnosno u selu Stanovci.

Vijest je za Ekspres potvrdio portparol policije za region Mitrovice, Avni Zahiti.

"Saobraćajna nezgoda sa povređenim osobama dogodila se oko 12 časova, na putu Mitrovica-Priština, odnosno na dionici puta u selu Stanovce. U nesreći su učestvovala dva vozila, uslijed udesa i zadobijenih povreda, tri osobe su zatražile medicinsku pomoć“, rekao je Zahiti.