Mediji prenose

Jedan policajac sumnjiči se da je pucao iz vatrenog oružja na dvije osobe koje je ranio. Incident se dogodio u naselju Susteka u prištinskom selu Mramor.

Vijest je za Kallxo potvrdio Bajram Fetahu, iz Policijskog inspektorata Kosova. Prema Fetahuovim riječima, istražitelji PIK-a reagovali su na informaciju da je policajac osumnjičen da je pucao na dvije osobe. Za sada, prema Fetahuovim riječima, još uvijek nije došlo do hapšenja dok je istraga u toku.

Vijest je potvrdio portparol policije za region Prištine Agron Borovci.

„Oko 15:30 primljena je informacija o prostrelnoj rani. Policija je izašla na lice mjesta i na osnovu prvih podataka sumnja se da su dvije osobe zadobile prostrelne rane“, rekao je Borovci i dodao da su povređeni upućeni na liječenje u Univerzitetski klinički centar Kosova.

„Do sada nema dodatnih informacija o razlozima pucnjave iz vatrenog oružja od koje su dvije osobe povređene.“

Policijski istražitelji su pokrenuli istragu radi rasvjetljavanja svih okolnosti koje karakterišu slučaj“, rekao je na kraju Borovci.

U međuvremenu ranjavanje dva mladića, potvrdila je i RTK, pozivajući se takođe na izjavu portparola policije Borovcija, prenosi portal Kossev.

Ranjavanje se dogodilo u blizini jezera Badovac, povređeni mladići imaju 23 i 28 godina.

RTK ne navodi da je pucao policajac, ali se oglasio i policijski inspektorat Kosova.

„Obavještavamo vas da je PIK danas dobio informaciju od policije da je u selu Mramor došlo do incidenta sa vatrenim oružjem u koje je učestvovao policajac. Istražitelji PIK-a, u skladu sa mandatom PIK-a, istražuju ovaj slučaj i blagovremeno ćemo vas obavjestiti o toku ovih istraga“, navedeno je u saopštenju.