Radnici bježe sa Kosova

Savez sindikata radnika privatnog sektora Kosova protestvovao je danas, povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, i tom prilikom izrazio nezadovoljstvo uslovima u kojima rade radnici i mjesečnim zaradama, prenosi Reporteri.

Učesnici su najprije minutom ćutanja odali počast radnicima koji su u proteklih godinu dana poginuli na radnim mjestima.

Jedan od sindikalnih aktivista rekao je da privatne kompanije i institucije "maltretiraju građane" i dodao da od plata koje oni imaju ne može da se živi.

"Vlasnici preduzeća nas tretiraju kao da prigušujemo mašine i u trenutku kada izgubimo snagu, izbace nas na ulicu jer država to dozvoljava", rekao je on.

Predsjednik Sindikalne federacije radnika privatnog sektora Jusuf Azemi kazao je da se sindikat bori za radnike, a da da Vlada po tom pitanju ništa nije uradila.

"Gospodine premijeru Kosova Albine Kurtiju imam pitanje za vas. Zašto nas na praznik i vikendom terate da izađemo i protestujemo", upitao je Azemi.

Azemi je kazao da Vladu da bude zabrinuta zbog odlaska radnika sa Kosova i dodao da je mali broj inspektora rada kritičan prema izvršnoj vlasti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri