Ministar finansija

Ministar finansija Hekuran Murati saopštio je da je potpisan ugovor o podjeli 34.000 paketa hrane za porodice u teškim finansijskim uslovima, prenosi Koha.

Murati je na konferenciji za novinare rekao da će biti podjeljeni paketi vrijedni 1, 7 miliona eura, a da su ugovori potpisani sa 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih proizvoda.

Paket podrške će sadržati prehrambene proizvode u vrijednosti do 50 eura po porodici, a najmanje 70 odsto sadržaja paketa činiće proizvodi sa Kosova.

On je govorio i o raspodjeli dodatnih sto eura za oko 280.000 penzionera, udvostručenom iznosu socijalne pomoći za 26.000 porodica, kao i o isplati dodatnih sto eura na plate za oko 80.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Murati je rekao da će na sjednici 5. maja biti dat na glasanje Zakon o izmjenama i dopunama zakona koji omogućavaju povećanje minimalne zarade.

"Zakon o izmjenama i dopunama zakona koji omogućavaju povećanje minimalne zarade je u Skupštini za izmenu, na sjednici 5. maja očekuje se da bude stavljen na glasanje na plenarnoj sjednici", rekao je Murati.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore