Komisija se formira sljedeće sedmice

Isplati pomoći od 100 eura za radnike u privatnom sektoru na Kosovu prethodiće revizija podnjetih prijava, saopštio je danas ministar finansija Hekuran Murati.

Murati je na konferenciji za medije kazao da će uskoro doći do formiranja komisije koja će započeti sa obradom podnjetih prijava.

"Proces je još uvijek otvoren za podnošenje prijava i čekamo prijave u kontinuitetu, a sljedeće sedmice, vjerujem da će se formirati komisija za razmatranje koja će tada obraditi sve prijave i moći će da počne isplata za ovu kategoriju“, kazao je Murati, prenosi Gazeta Express.

Ministar Murati je danas ujedno saopštio da Vlada Kosova izdvaja 1.7 miliona eura kako bi se obezbjedili prehrambeni paketi za ugrožene porodice.

Precizirao je da je danas potpisan ugovor sa ukupno 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih paketa.

Isporuka paketa za ugrožene porodice predviđena je mjerom 3.4 za podršku porodici.

Podsetimo, premijer Aljbin Kurti najavio je nedavno novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mjesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 eura dobiti i radnici u privatnom, javnom sektoru i studenti.

Vlada je već izvršila uplatu od 100 eura za penzionere na Kosovu, a 27. aprila Murati je potvrdio da se ujedno započelo sa isplatom duple socijale.

Konkurs za apliciranja za novčanu pomoć od 100 eura za radnike u privatnom sektoru na Kosovu otvoren je prije desetak dana. Ovu pomoć bi, prema najavi, trebalo da dobiju oni radnici čija plata ne prelazi 1.000 eura.