Ne pozicionirati se protiv Goloba

Predsjednik Skupštine Glauk Konjufca je na skupštinskoj sjednici rekao da je umješanost ambasadora u Hrvatskoj Martina Berishaja u finansijski skandal kolateralna šteta, posljedica bitke za preuzimanje vlasti u Sloveniji, prenosi Gazeta expres.

Podsjećamo, u nedjelju na izborima je pobjedio Robert Golob, kojem je, kako se sumnja, Berishaj uplatio više od pola miliona eura. Ipak, predsjednik Skupštine Kosova je danas poručio da mora da se vodi računa da se Kosovo ne pozicionira protiv Goloba.

"Zamolio sam vas da pazite samo na jednu dimenziju, a ova dimenzija je da je Berishaj bio kolateralna šteta u ovoj bici. A opšti kontekst se mora imati u vidu da je to bio udarac onoga ko će sutra možda biti predstavnik Slovenije i onaj kome je slovenački narod vjerovao. On će sutra posjetiti Kosovoi biće uzeto kao apsolutno tačno da bar na način na koji kritičari kažu da postoji distanca prema slovenačkoj državi, slovenačkim glasačima i slovenačkom premijeru sutra i podrazumijeva se da mi pozicioniramo se kao perači novca, mislim da u tom pogledu treba voditi računa", rekao je Konjufca.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express