Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu izjavila je na sjednici Skupštine na kojoj se povela rasprava o slučaju ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja da je jasno da je taj slučaj povezan sa predizbornom kampanjom u Sloveniji, prenosi Reporteri.

Berishaja je jedna slovenačka televizija prošle nedjelje, uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, dovela u vezu sa finansijskom aferom.

Haxhiu je rekla da o ovom slučaju u Sloveniji nije pokrenuta istraga i zatražila da se sačekaju istrage institucija na Kosovu.

"U Skupštini je rečeno da Martin Berishaj bježi od pravde. On će odgovoriti na svaki zahtjev kosovskih institucija, Slovenije ili Hrvatske. Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula istragu u vezi sa prijavom imovine. Sačekajte stavove nadležnih institucija po ovom pitanju. S obzirom na to kako Slovenija funkcioniše, privredni kriminal bi do sada bio istražen. Druga dezinformacija je veza korporacije GEN sa srpskim GEN. Oni nemaju nikakve veze jedni sa drugima“, rekla je Haxhiu.

I predsjednik parlamenta Glauk Konjufca naglasio je da je Martin Berishaj bio kolateralna šteta u predizbornoj kampanji.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri