Prekršiće Ustav Kosova

Vršilac dužnosti predsjednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Klinaku rekao je da je vlada Albina Kurtija, kao i prethodne, koristila pitanje veterana za prikupljanje glasova na izborima, prenosi Reporteri.

Klinaku je kazao da je boračka penzija izjednačena sa minimalnom platom upravo kako bi se sprečilo da političke stranke koriste ovo pitanje u kampanjama.

"Žao mi je što svaka vlast koristi pitanje boraca za glasove. Kurti koristi i pitanje veterana za glasove, tako što je kaznio veterane zbog drugih. Prethodne vlade koje su bile povezane sa ratom imale su moto 'podržite veterane da glasaju za nas'", rekao je Klinaku.

Klinaku je dodao da su Kurtiju veterani na sastanku poručili da će blokirati njegovu kancelariju, ukoliko promjeni Zakon o veteranima OVK.

"Ono što je Ramush Haradinaj rekao na televiziji, rekao sam to Kurtiju u kancelariji. Tačno je da će Boračka organizacija OVK blokirati Kurtijevu kancelariju", kazao je Klinaku i dodao da će Kurti, ukoliko promjeni taj zakon, prekršiti Ustav Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri
0 KOMENTARA