Srpska lista osudila

U selu Zupče, u opštini Zubin Potok, na severu Kosova, koju većinski naseljavaju Srbi, ujutro 26. aprila je pucano na patrolu granične policije Kosova. To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio portparol policije za region sever, Branislav Radović.

Na lice mesta je krenula istražna i patrolne jedinice.

"Nešto posle osam časova ujutru u utorak (26. april), od strane istražne jedinice je potvrđeno da je na magistralnom putu u selu Zupče u blizini dečijeg obdaništa pucano na službeno vozilo granične policije i vozilo je oštećeno. Sumnja se da je počinjeno od vatrenog oružja, a istražna jedinica vrši obezbeđenje mesta na kom se desio napad, a sve ostale relevantne jedinice su obaveštene", navodi se u saopštenju.

Saopštenjem se oglasila Srpska lista Srpska lista, koja je osudila "incident koji se rano jutros dogodio u opštini Zubin Potok kada je oštećeno vozilo kosovske policije".

Ovaj incident ima za cilj destabilizaciju prilika, ali i pokušaj da se Srbi predstave kao neki nasilnici što ne odgovara istini, navodi Srpska lista u saopštenju medijima.

Srpska je pozvala "sve građane na suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ovakvi incidenti ugroze preko potreban mir na ovim prostorima".

Ko god je ovo uradio ne misli dobro srpskom narodu, zaključili su u saopštenju.

Ovo je samo još jedan u nizu napada na policiju na severu Kosova u aprilu.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla je rekao 15. aprila, govoreći o napadima policije na severu Kosova, na vanrednoj konferenciji za novinare, da su "različite grupe u poslednja tri dana izvršile četiri napada na tom području".