Bivši predsjednik LDK

Bivši predsjednik LDK Isa Mustafa je izjavio da je sumnja da je ambasador Martin Berishaj umješan u pranje novca u Sloveniji, ozbiljna i štetna za Kosovo, bez obzira na epilog ovog slučaja, prenosi Gazeta express.

"Afera je veoma ozbiljna i štetna za Kosovo, bez obzira na epilog. Još je ozbiljnije i neodgovornije ponašanje predsjednice Vjose Osmani i premijera Albina Kurtija prema ovoj aferi. Oni nisu tu da vjeruju ili ne vjeruju da se nešto desilo, nisu u vjerskim institucijama. Oni su na čelu države i imaju obavezu da građanima objasne u čemu je problem. Dužni su i Hrvatskoj. U državnim poslovima se nikome ne vjeruje. Samo zakonu", rekao je Mustafa.

Bivši gradonačelnik Prištine kazao je da Kurti i Osmanijeva nisu stvarali svoje karijere tako što su vjerovali ljudima, već optužujući ljude za kriminal i korupciju.

Mustafa navodi da se nada da optužbe iz ove afere neće biti dokazane, ali ukoliko se desi suprotno, kako navodi, odgovornost bi trebalo da snose šefovi Kosova.

Govoreći o insistiranju opozicije nakon skandala ambasadora da se formira skupštinska istražna komisija za energetiku, Mustafa je rekao da prodaju i kupovinu energenata od strane vlade ne bi trebalo da istraži samo skupštinska komisija, već  institucije koje imaju obavezu da sprovedu zakon.

Inače, ambasador Kosova u Hrvatskoj Martin Berishaj osumnjičen je da je sa svog bankovnog računa u Crnoj Gori prebacio oko 600.000 eura u gotovini slovenačkom političaru i predsjedničkom kandidatu Robertu Golobu, predsjedniku Pokreta slobode.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express