Vlada nema plan...

Poslanici opozicionih strankaka zahtjevaju da se revizija budžeta što prije nađe na dnevnom redu Skupštine Kosova, prenosi Koha.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj rekao je da je sadašnji budžet više trošak nego što je razvojno orijentisan. Selmanaj dodaje i da bi bilo prekasno da se revizija budžeta pred parlamentom nađe sredinom godine.

"Revizija budžeta u junu i julu može da nam dođe u Skupštinu. Ova Vlada nema plan kako da riješi mnoga pitanja i sada ima bezvrijedne populističke instrumente, poput 100 eura pomoći građanima. Vlada mora da gradi ekonomsku politiku koja stavra dugoročnu korist. Ovaj budžet nije orijentisan na razvoj Kosova. To je više potrošački budžet", rekao je Selmanaj za Ekonomiju onlajn.

Poslanik Demokratske partije Kosova Ferat Shala takođe smatra da sredstva za razvojne investicije treba što prije preraspodeliti.

"U principu, još nismo vidjeli nacrt planiranja. Revizija budžeta bi morala da se dogodi mnogo ranije i sredstva bi trebalo preraspodjeliti na realne razvojne investicije. Trebalo bi da imamo jasan budžet za bezbjednost zemlje. Očekivali smo da ćemo imati velike investicije u proizvodnim sektorima koje se ne dešavaju u ovoj godini Kurtijeve vlade, nema investicionih akcija u javnim preduzećima ili u privatnom sektoru", rekao je Shala.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore