Netransparentnost

Bivši poslanik u Skupštini Kosova Faton Topalli izjavio je da niko osim Bislimija i Kurtija ne zna kakav je odnos Kosova prema dijalogu, prenosi Kanal 10.

On je kritikujući Vladu Kosova u vezi sa dijalogom, rekao da je jasno da se dvije strane u Briselu nisu složile po pitanju registarskih tablica i da je dijalog koji je počeo kao tehnički i danas isti.

"Imamo politički problem sa Srbijom, pitanje registarskih tablica, pitanje nestalih i niz drugih problema koji bi se riješili ako bismo riješili glavni problem koji imamo sa Srbijom", kaže Topalli.

U tom smislu, Vlada Kosova nastavlja da radi isto što su radile i ostale vlade, a to su sporedna pitanja i bijeg od glavnog problema,odnosno konačnog sporazuma sa Srbijom", rekao je Topalli.

Dodaje da Vlada treba da promjeni svoj pristup dijalogu.

"Vlada Kosova treba da traži od EU konačno rješenje sa Srbijom što je Kosovu i cilj. Nažalost, Vlada Kosova je bila netransparentna po pitanju dijaloga sa Srbijom, osim Bislimija i Kurtija, niko ne zna kakav je stav Kosova prema dijalogu", izjavio je Topalli.

Izvor: kanal10.live/Kosovoonline