Granični prijelazi

Na prijelazima koji povezuju Kosovo sa Srbijom vozači su nastavili da koriste dosadašnje naljepnice na registarskim tablicama svojih automobila, prenosi Koha.

Naljepnice su i dalje u upotrebi iako je privremeni sporazum o registarskim oznakama, postignut u Briselu između Kosova i Srbije, istekao juče, 21. aprila.

Kosovo i Srbija nisu se na jučerašnjem na sastanku u Briselu, u okviru dijaloga, uz posredovanje Evropske unije, dogovorili o trajnom rješenju kada su u pitanju registarske tablice.

Uprkos tome što nije postignut trajni dogovor, specijalni izaslanik EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak pozvao je strane da nastave razgovore o pitanju registarskih tablica.

Direktror Kancelarije za Kosovo Petar Petković potvrdio je juče da nije tačna izjava pregovarača Kosova Besnika Bislimija izjava da nema nikakvog sporazuma i dodao da raniji privremeni sporazum o registarskim oznakama ostaje na snazi.

"I dalje je na snazi sporazum koji je potpisan 30. septembra 2021. godine. Želim da svim građanima Srbije, a posebno onima na Kosovu, pred Vaskrs, prenesem da svi treba da budu mirni i da ne brinu. Dakle, Sporazum i režim stikera su i dalje na snazi što je potvrdila i Evropska unija i gospodin Lajčak", poručio je Petković.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore