Osnovni sud u Prizrenu

Osnovni sud u Prizrenu odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana za šest lica uhapšenih zbog sumnje da su neovlašćeno držali i stavljali u promet opojne droge i psihotropne supstance, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je saopšteno iz suda, "okrivljeni Gj.R. je okrivljenima N.M. A.M. i A.M. predao opojnu materiju, koju vozilom marke "mercedes“ albanskih registarskih oznaka prevezao iz Albanije na Kosovo. Oko 6. 30 časova Gj. R. je prešao granični prijelaz Vrbnica, pa se u selu Vaganica u opštini Južna Mitrovica sastao sa okrivljenim N.M. kojem je predao opojnu supstancu, a oba okrivljena su uhvaćena na licu mjesta.

Policija je u garaži kuće, vlasništvo okrivljenog N.M. pronašla 10,5 kilograma opojne materije. Policija je pronašla dvije plastične kese u 12 odnosno 15 paketa težine 18 kilograma i 905 grama i 12 kilograma i 206,7 grama, koje su okrivljeni N.M., A.M. i A.M. transportovali i u Srbiju.

"Okrivljeni S.B. marihuanu preuzetu od Gj.R., prevozio je do Ugljara kod Kosova Polja gdje ga je zaustavila policija, a prilikom kontrole vozila u modifikovanom bunkeru vozila policija je pronašla preko 10 kilograma narkotika", saopšteno je iz Suda.

Kako je saopšteno, da li će ove činjenice biti argumentovane, biće procjenjeno u daljoj fazi krivičnog postupka.

"Prilikom određivanja pritvora, sud je uzeo u obzir težinu krivičnog djela, kao i rizik da neko od okrivljenih pobjegne pošto su građani Albanije i nemaju prebivalište na Kosova. Iz navedenog, sud je zaključio da je pritvor u ovoj fazi neophodan i razuman, s obzirom na težinu krivičnog djela“, navodi se u saopštenju Suda.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online