Zamjenica predsjednika LDK

Zamjenica predsjednika Demokratskog saveza Kosova Shqipe Mjekiqi rekla je da je izlaganje ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz na sjednici Savjeta bezbednosti UN na kojoj se razmatrao izvještaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o stanju na Kosovu, bio bez koncepta i argumenata i totalno nepripremljen, kao i da je trebalo da upotrebi argumente protiv Srbije za poltiku koju propagira više od 20 godina.

Ona je na Facebooku napisala da ovakva nepripremljenost ne priliči ministarki, koja je morala da zna da ona u SB UN predstavlja svoj narod i svoju zemlju.

"U svom sinoćnom izlaganju pred Savjetom bezbjednosti, ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz je tokom izlaganja govorila bez koncepta i sa mnogo emocija, potpuno personalizujući debatu. Kako doći na ovaj događaj, a da niste ni pripremili argumente za odgovor? Nema ničeg goreg od neznanja šta Srbija propagira već 20 godina. A argumenti su na našoj strani. Uz svo dužno poštovanje prema njoj, je trebalo da ima na umu da predstavlja cijelu zemlju na ovakvim događajima i da u njenom odgovoru nije bilo ni dostojanstva ni diplomatije", napisala je Mjekiqi.

Izvor: Kosovo Online