Portparol vlade

Očekuje se da će premijer Albin Kurti otputovati u SAD kako bi prisustvovao sahrani nekadašnje državne sekretarke Madeleine Albright, potvrdio je portparol vlade Perparim Kryeziu, prenosi Gazeta Express.

Kurti će, kako se očekuje, početkom sljedeće nedjelje otputovati na nekoliko dana u Vašington zajedno sa predsjednicom Vjosom Osmani, čija je kancelarija već potvrdila njen odlazak u SAD.

To nije posjeta SAD koju je Kurti već dugo najavljivao, a kako saznaje Gazeta express, ništa se nije promjenilo u vezi sa tom posjetom SAD koju je Kurti najavio za maj i očekuje se da će se ta posjeta realizovati. Kurti je ranije rekao da će u SAD, kada ode na proljeće, ostati duže.

Sahrana Madeleine Albright biće održana u srijedu, 27. aprila, u Vašingtonskoj nacionalnoj katedrali. Kako je ranije saopšteno, Vjosa Osmani će učestvovati na ceremoniji na poziv porodice Madeleine Albright.

"Predsjednica Osmani otputovaće u Sjedinjene Države početkom sljedeće nedjelje da prisustvuje sahrani sekretarke Albright, na poziv porodice Albright, kao i na nekoliko drugih sastanaka", potvrdilo je Predsjedništvo.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express