Poslanik VV-a

Poslanik pokreta Samoopredjeljenje (VV) Arber Rexhaj izjavio je da na Kosovu ne postoji opozicija već samo parapolitičke grupe, prenosi Koha.

On je to rekao za KTV a povodom, kako je rekao, pokušaja opozicije da na osnovu neistina stvori parlamentarnu istražnu komisiju o energetskoj krizi.

On je kazao da Samoopredjeljenje iz dva razloga nije glasalo za osnivanje ove komisije – jer krši član 10. Zakona o istražnim komisijama i jer bi opozicija to tijelo iskoristila kao “arenu za neistine”.

"Mislimo da ovdje postoji konceptualni problem. Opozicija je potpisnica osnivanja ove Komisije. Prema članu 10. Zakona o istražnim odborima, ne treba da potpišu sve poslaničke grupe, dok su skoro sve potpisale. Ne plaši nas ova Komisija, niti mračne metode koje je opozicija koristila kada su bili zajedno. Moramo da otkrijemo djela onih koji se kriju iza imena opozicija. Na Kosovu nema suštinske opozicije, postoje parapolitičke grupe koje najmanje služe građanima Kosova. Mi treba da napravimo tu Komisiju, ali ne smemo da kršimo zakon i Ustav", rekao je Rexhaj.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline