A mladi odlaze...

Predsjednik Kosovske poslovne alijanse Agim Shahini rekao je da vlada Albina Kurtija nema viziju ekonomskog razvoja i da nema mogućnosti da zaštiti građane i odvrati ih od namjere da odu u inostranstvo, prenosi Koha.

Shahini je na KTV rekao da je vladajuća stranka dolaskom na vlast promjenila politički koncept, dodajući da se više bavi međunarodnim pitanjima na koja nema uticaj, nego lokalnim problemima.

On je naveo da sadašnja vlast nema kratkoročni i srednjoročni program i strategiju da razvija ekonomiju i da se bori protiv siromaštva.

"U nedostatku strategije zaustavljeni smo u ekonomskom razvoju, integraciji i zapošljavanju", kaže Shahini i dodaje da vlast djeluje ad-hok, bez vizije.

Povodom odluke Vlade Kosova o jednokratnoj pomoći određenim kategorijama stanovništva od 100 eura u aprilu, Shahini je rekao da vlast ne treba da građaninu da 100 eura, već da otvara radna mjesta.

"Tih 100 eura biće raspoređeno na različite kategorije, dobro je što je to urađeno, ali tome mora da prethodi paket koji pali motore preduzetnika za razvoj i akciju", smatra Shahini i navodi da Kosovska poslovna alijansa podržava prijedlog o povlačenju određenih sredstava iz Penzionog fonda.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore