Poslanica VV-a

Poslanica pokreta Samoopredjeljenje i član Odbora za bezbjednost u Skupštini Kosova, Shqipe Mehmeti-Selimi, izjavila je da se napadi na Policiju Kosova smatraju terorističkim aktom i da su bezbjednosne institucije spremne da se suoče sa svakim vidom napada koji dolazi iz Srbije, prenosi Ekonomija onlajn.

Ona je rekla i da je u slučaju eventualnog napada, Kosovo bolje pripremljeno nego 1999. godine.

"Neka se Srbija naoružava koliko hoće, Kosovo je naoružano ljudima i dobrom voljom da zaštiti Kosovo. Posljednjih dana se vidi pravo lice Srbije. Čini se da su ih ohrabrili ruski napadi na Ukrajinu i žele da pokažu da su još živi i da mogu da izvrše napade na Kosovu. Ali institucije Kosova, policija i vojska su spremne da brane suverenitet zemlje", rekla je ona.

Dodaje da bezbjednosne institucije rade na tome da privedu pravdi one koji su izvršili oružani napad na Policiju Kosova na sjeveru.

"Ovaj napad se ne može drugačije nazvati nego teroristički, kada policiju jedne države napadne druga država. Ovo je teroristički akt i ne može se smatrati dječjom igrom. Napadom je ugrožen naš suverenitet", dodala je ona.

Ona je navela da Rusija utiče na Srbiju da destabilizuje Balkan i smatra da je Srbija ovaj napad na Policiju Kosova izvela kao vid osvete što im nije dozvoljeno održavanje srpskih izbora na Kosovu. Izrazila je optimizam da je u slučaju eventualnog sukoba Kosovo mnogo bolje pripremljeno nego 1999. godine.

"Neka se Srbija naoružava koliko hoće, ali Kosovo je naoružano ljudima i dobrom voljom da zaštiti državu", zaključila je Mehmeti-Selimi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online