Rok je 21. april

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da će kosovska strana sjesti za pregovarački sto u Briselu kako bi se postigao konačni dogovor o registarskim tablicama samo po principu reciprociteta i podsjetio je da je 21. april rok kada bi Beograd i Priština trebalo da postignu dogovor po tom pitanju, prenosi Reporteri.

"Za dogovor o registarskim tablicama krajnji rok je 21. april, a princip reciprociteta biće srž svakog rješenja", rekao je Kurti novinarima.

Privremeni sporazum o registarskim oznakama vozila između Kosova i Srbije ističe 21. aprila. Prema privremenom sporazumu, koji je oročen na šest mjeseci, simboli Kosova i Srbije na tablicama morali su da se prekrivaju naljepnicama na prijelazima.

Povodom tvrdnji iz Srbije da je Velika Britanija isporučila Kosovu veliku količinu protivtenkovskog naoružanja tipa "Javelin", Kurti je rekao da izjave Beograda ne treba uzimati kao činjenice.

"Izjave koje dolaze iz Beograda nikada ne treba uzimati kao činjenice. Budžet Ministarstva odbrane povećan je za 52 odsto u odnosu na prošlu godinu. Sljedeći koraci koje morate da preduzmete je da dobijete informacije od Ministarstva odbrane, od KBS, a nikada od Beograda", rekao je Kurti.

Kako su ranije preneli beogradski mediji, London je vlastima na Kosovu isporučio rakete "Javelin" i "NLAW" koje ukrajinske snage koriste u borbi protiv ruskih trupa.  

Izvor: Kosovo Online/Reporteri