Teroristički napadi na sjeveru

Premijer Albin Kurti kazao je da su napadi na pripadnike Policije Kosova na sjeveru teroristički i da je cilj bio ubistvo policajaca, prenosi Telegrafi.

"Najoštrije smo osudili ovaj napad, koji je bio teroristički jer su granate ispaljene na policajce koji su imali sreću da prežive i da su pretrpjeli samo materijalnu štetu na svojim vozilima. Na organima reda je da istraže i pronađu one koji su napali policajce kako bi rješili slučaj, ali i da procijene bezbjednosnu situaciju i šta treba da uradimo kako bismo spriječili ovakve napade“, rekao je Kurti.

On je dodao da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Kosova ti koji rade analizu i studije uzroka i okolnosti ovih napada na pripadnike policije.

"Vlada Kosova, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Kosova neće imati ni gram tolerancije za nelegalne strukture Srbije i organizovani kriminal", rekao je Kurti.

Kurti je rekao da izjave koje dolaze iz Beograda o dolasku aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva u Prištinu, nisu uzete kao činjenice.

"Izjave koje dolaze iz Beograda nisu nas natjerale da ih shvatitimo kao činjenice. Povećali smo budžet za odbranu Kosova, ali za sve dalje korake koje preduzimamo treba da dobijete informacije od Ministarstva odbrane, nikako iz Beograda", rekao je Kurti.