U fazi finalizacije

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Abelard Tahiri izjavio je da je u fazi finalizacije inicijativa te stranke o formiranju Kabineta dobrog upravljanja i da će narednih dana biti saopšteno ko će činiti tu vladu u sjenci, prenosi Ekonomija onlajn.

Tahiri nije saopštio da li će i on biti dio kabineta, ali je rekao da ima veliku odgovornost kao šef poslaničke grupe u Parlamentu Kosova.

"Ova organizacija je u fazi finalizacije i vjerujem da ćete saznati ko će biti dio nje u narednim danima. Imam angažman u Skupštini Kosova kao šef poslaničke grupe sa izuzetno velikom odgovornošću i imena ljudi koji će biti deo kabineta biće saopštena u narednim danima", rekao je Tahiri.

Sekretar PDK Betim Gjoshi je pojasnio da će kabinet imati lidera, zamjenika i koordinatora, a da će ga činiti stručnjaci u različitim oblastima. On nije isključio mogućnost da u tom telu budu funkcioneri PDK ili njeni predstavnici u Skupštini Kosova.

"Kabinet dobrog upravljanja funkcionisaće kao vlada u okviru PDK, imaće svog lidera, svoje zamjenike, koordinatore za odjeljenja koja će biti uspostavljena i takođe će imati određen broj stručnjaka. Redovni sastanci biće dva puta mjesečno", rekao je Gjoshi.

Prema njegovim riječima, glavni fokus tog kabineta je da napravi opoziciju vladi i da ponudi alternativne ideje kako bi na sljedećim izborima dovele do pobjede.

"Ovaj kabinet dobrog upravljanja ima nekoliko zadataka, prvi je da napravi opoziciju aktuelnoj vladi koju. Ponudiće alternativne ideje kako bi se stvari bolje uradile, što bi trebalo da građane Kosova ubjediti da je to prava alternativa i da sutra kada budu izbori budemo pobjednici tih izbora, na kojima ćemo te ideje i proklamovati tokom rada ove vlade PDK", rekao je Gjoshi.

Članovi Upravnog savjeta PDK su 28. marta dali "zeleno svijetlo" za formiranje Kabineta dobrog upravljanja.