Organizovana grupa na sjeveru

Direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao da zahvaljujući oklopnim vozila i spremnosti policije niko nije povređen u jutrošnjem napadu na graničnu policiju.

"Treći napad dogodio se sinoć, u selu Bube, oko 20.40 časova. Čulo se četiri do pet kratkih rafalnih hitaca, ispaljeno je oko 30 metaka za koje se sumnja da su došli sa teritorije Republike Srbije. Povređenih nije bilo, samo materijalna šteta. Do pucnjave je došlo na udaljenosti od 200-300 metara od patrole, tamo gdje smo prije izvesnog vremena zatvorili ilegalni put koji je dugo korišćen za šverc", rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, napadi su organizovani i imaju za cilj ometanje policijskih akcija u vezi sa borbom protiv šverca i ilegalne trgovine.

Kada se radi o jutrošnjem napadu, Mehmeti kaže da niko nije povređen zahvaljujući blindiranim staklima na vozilima u kojima su se policajci nalazili.

"Jutros oko 7.40 patrole granične policije direktno su napadnute, a napad je izveden ručnim bombama i vatrenim oružjem za koje se sumnja da je tipa AK-47, oba policijska vozila su oštećena. Srećom nemamo povređenih policajaca", rekao je on.