Četvrti napad u tri dana na sjeveru

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da je danas bačena ručna bomba na dva vozila sa policajcima koji su išli na smjenu na granične prijelaze i nazvao to "terorističkim napadom" čiji je cilj zastrašivanje policajaca, prenosi Ekonomia Online.

On je na konferenciji za novinare rekao da je to četvrti po redu napad u posljednja tri dana, a da je, osim bombama, na policiju pucano i iz kalašnjikova. 

"Danas oko 7.40 došlo je do napada na Policiju Kosova koja je išla na smjenu na graničnim prijelazima. Ovaj napad ručnom bombom kao teroristički akt izvršen je sa ciljem zastrašivanja policijskih službenika. Različite grupe su u posljednja tri dana izvele četiri napada. Prvi napad se dogodio postavljanjem metalnih ježeva kako bi se onemogućio rad Policije Kosova i ugrozili životi policajaca. Drugi napad je bio bacanje kamenja, treći napad se desio sinoć kada je policija gađana vatrenim oružjem, a danas su pogođena dva vozila koja su prevozila policajce do graničnih prijelaza. Ozbiljna posvećenost institucija, posebno policije, uspostavljanju reda i zakona postala je prepreka za Srbiju i određene grupe koje Srbija podržava", tvrdi Sveçla.