Pravda je spora, ali dostižna

Predsjednice Centralne izborne komisije na Kosovu Valdete Daka kazala je da bi svaki komentari bio suvišan, nakon što se slučaj njene smjene od strane predsjednice Vjose Osmani našao u izvještaju State departmenta, što je opisano kao politički motivisana odluka, prenosi Albanian post.

Kako se navodi u pomenutom odluka Osmani da razriješi bivšu predsjednicu CIK prije kraja njenog drugog mandata i uoči opštinskih izbora na Kosovu ne može se smatrati adekvatnom obrazloženom odlukom po osnovu zakona, već je viđena kao politički motivisana.

"Moj komentar bi bio suvišan nakon onoga što je State department rekao. Znam da je pravda spora, ali jednog dana dođe i potvrdi se ono što govorim već godinu dana", rekla je Daka za Albanian post.

Daka je dodala i da su mnogi ćutali na Kosovu nakon te odluke Osmani iako su znali da nije utemeljena na zakonu.

"Prije svega hvala Ombudsmanu, koji takođe nije ispunio svoju ustavnu dužnost i obavezu koju ima, da štiti ljudska prava. I naravno hvala strankama koje su oklijevale, iz političkih razloga, iz političkih kalkulacija, da slučaj pošalju u Ustavni sud i da mu se odlukom Ustavnog suda potvrdi da je ovo kršenje od strane gospođe Osmani. Otpuštena sam samo zbog lične osvete i zbog političkih pitanja", rekla je Daka.

Daka je dodala i da izvještaj Statet departmenta nije jedini međunarodni izvještaj koji govori da je njena smjena bila nepravedna.

"Svi međunarodni izvještaji, svi jednoglasno, govore da je moja smena politički motivisana i da je došlo do prekršaja od strane gospođe Osmani, tako da vam ne treba mnogo komentara", zaključila je Daka.
 
Izvor: Kosovo Online/Albanian post