Ne postoji razvojna politika

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku smatra da je pomoći od 100 eura koja će biti uplaćena korisnicima socijalne pomoći, penzionerima, studentima i zaposlenima populistička mjera koja ne može da zamjeni nedostatak razvojne politike i velikih investicija, prenosi Koha.

"Nedostatak razvojne politike i velikih kapitalnih investicija u zemlji zamenjuju populizmom. Ovoga puta od po 100 eura milostinje i to bez ikakvih kriterijuma, bez ikakve kategorizacije. Bez obzira na to koliko građani imaju, svi će dobiti isto“, rekao je Abdixhiku koji ovu odluku smatra nepravednom i neefikasnom.

Dodao je da Albin Kurti dokazao da nema ideja ni znanja za razvoj jer misli da jednomjesečnom pomoći može da učini da kriza prođe.

"Sa 100 eura ne možete platiti poskupljenje struje za 100 odsto kao ni taksu za radne vize. Sa 100 eura se ne kupuje dvocifrena inflacija koja nastavlja da bilježi rekordan rast. Nezaposlenost, nepotizam, nedostatak investicija i socijalna regresija se ne kupuju sa 100 eura. Razvojna politika je umjetnost. Ne postoji način da stručnjak za drumski saobraćaj i asfaltne staze razumije ovu umjetnost“, rekao je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore