Zamjenica predsjednika PDK

Zamjenica predsjednika Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku kaže da tvrdnje Dicka Martyja, da mu je život ugrožen od strane srpskih službi, potvrđuju činjenicu da Srbija i dalje pokušava da okalja istinu o Kosovu i OVK, prenosi Ekonomija onlajn.

Çitaku je na konferenciji za novinare rekla da je u ovom slučaju još više zabrinjavajuća potvrda o manipulaciji srpskih tajnih službi koje su Martyju, kako navodi, dostavljale fabrikovane informacije i dosijee "proizvedene u političkim kabinetima u Beogradu i Moskvi, a na osnovu kojih je i formiran Specijalni sud".

"Ovo je apsurd za istinu i pravdu jer evropski poreski obveznici plaćaju sud koji je nastao na dezinformacijama i izmišljotinama srpskih tajnih službi, države koja ima ratne zločince sa imenima i prezimenima koji su nekažnjeni za njihove zločine, dok im je s druge strane omogućeno da idu toliko daleko da izmišljaju i manipulišu lažnim dokazima o ratnim zločinima OVK“, rekla je Çitaku.

Çitaku je navela da treba da se razjasne neka pitanja, poput - koje su bile okolnosti koje su "podstakle ili naterale Dicka Martyja da istraži navode koje su izmislile srpske i ruske tajne službe o trgovini organima od strane OVK".

"Da li su mu tada pretili ili ucjenjivali, i da li se danas osjeća manipulisanim, pošto mu je život u opasnosti od istih struktura", navela je Çitaku, dodajući da ovo dovodi u pitanje odredbe optužnica podignutih protiv bivših pripadnika OVK.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online