Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj kaže da bi jako dobra vijest za Kosovo bila da se mandat vlade Albina Kurtija okonča što prije i dodao da je ta stranka spremna da na sljedećim izborima ospori program aktuelne vlade, prenosi Reporteri.

"Mislim da bi bila dobra vijest za Kosovo da se mandat ove Vlade završi što prije. Da je skupštinska većina imala jasnu agendu, da je bilo konkretnih akcija u kontekstu ekonomskog razvoja i zatvaranja dijaloga sa Srbijom, voljeli bismo da potraje, ali u ovim okolnostima, kad god dođu izbori, mi smo tu da to osporimo programom", rekao je Selmanaj.

Prema njegovim riječima Pokret Samoopredjeljenje je sebe nazvao jakom opozicijom u vrijeme kada je, kako kaže, suzavac korišćen za suprotstavljanje procesima i napadu na institucije i ocjenjuje da je to bio najsramniji period u istoriji Kosova.

Dodaje da su došli na vlast da ponude rješenja za probleme, a da to nisu postigli.

"Gledajući način na koji vlada radi vidimo da ima nedostatak znanja za rješavanje problema kao i  bahatost. Bila bi izuzetno dobra vijest za Kosovo ako odluče da napuste vlast", rekao je Selmanaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri