Potpredsjednica PDK-a

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku, izjavila je da se u radu Ministarstva spoljnih poslova vidi jedino potpuno odsustvo posvećenosti jačanju međunarodnog subjektiviteta, prenosi Reporteri.

"Znam da diplomatija zahtjeva određeni stepen diskrecije, pa se možda rade stvari koje mi ne znamo i ne vidimo, ali jedino što vidimo su uzastopna otpuštanja diplomata i potpuni nedostatak posvećenosti daljem jačanju našeg međunarodnog subjektiviteta", rekla je Çitaku.

Ona je apelovala na ministarku spoljnih poslova Doniku Gërvallu-Schwarz i ostale zaposlene u ministarstvu da pokušaju da imaju više povjerenja u diplomate.

"Apelovala bih na ministarku  spoljnih poslova, ali i na druge nosioce institucija da odluče da puste u funkciju sredstva koja se već nalaze u MIP-u ali i u drugim institucijama. Jedna stvar koju sam posljednjih mjeseci videla je nedostatak poverenja u administraciju među diplomatama koji su već bili na funkciji", izjavila je ona.

Çitaku je ponovila i da je vlada neeozbiljna u oblasti spoljne politike i diplomatije.

"Nažalost, ne vidim nikakav rezultat u oblasti diplomatije i vrlo malo ozbiljne posvećenosti ovoj oblasti", dodala je Çitaku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri