Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj rekao je da bi kraj Vlade Albina Kurtija bila izuzetno dobra vijest za Kosovo, a poslanici opozicionih partija poručuju da su spremni za izbore, prenosi Ekonomija onlajn.

“Mislim da bi bila dobra vijest za Kosovo da se ova Vlada završi mandat što prije. Da je bilo konkretnih akcija u kontekstu ekonomskog razvoja i zatvaranja dijaloga sa Srbijom, voljeli bismo da Vlada traje. Mi, kao opozicija, bavimo se samim sobom, radimo sa svojim strukturama i kad god dođu izbori bićemo spremni da to osporimo programom”, rekao je Selmanaj.

On je rekao da je aktuelna Vlada posjeduje aroganciju i neznanje.

Samoopredjeljenje se, kako dodaje, nazivalo jakom opozicijom u vrijeme kada su se, kako kaže, suzavcem suprotstavljali procesima i napadali institucije. Selmanaj smatra da je to bio najsramniji period u istoriji Kosova, dodajući da je Samoopredjeljenje došao na vlast da ponudi rješenja za probleme, što ne rade.

"Bila bi izuzetno dobra vijest za Kosovo ako odluče da prekinu vlast. Mislim da opozicija pokušava da iskoristi ustavne instrumente parlamentarne kontrole nad vladom", dodao je Selmanaj.

Ariana Musliu-Shoshi navodi da je Demokratska partija Kosova spremna za nove izbore.

“Mi smo kao opozicija uvijek spremni za nove izbore. Spremni smo izaći na izbore, ali nemamo moć da rušimo Vladu i raspisujemo izbore. Sam gospodin Kurti može raspisati izbore”, rekla je Musliu-Shoshi.

Dok je poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj rekao da oni stalno rade na rušenju ove Vlade.

"Mi smo kao opozicija uvijek za izbore jer radimo na zaštiti građana Kosova i ako Vlada nije radila godinu dana onda ne preostaje ništa drugo nego da izađemo na izbore i da odmerimo snage jer su građani videli da ova Vlada ne radi za njihovo dobro", poručio je Lekaj.

Poslanik Samoopredjeljenja Enver Dugolli smatra da nije vrijeme za izbore.

"Izbori su završeni i na republičkom i na lokalnom nivou i bili su uspješni," rekao je Dugolli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online