Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati izjavio je da je odnos koji prema spoljnoj politici ima predsjednica Vjosa Osmani "najgora verzija Velikog brata".

On je na svom Facebooku napisao da se bivši predsjednik Hashim Thaçi nije nosio sa svjetskom krizom, ali da je obezbjedio 100 priznanja Kosova.

Kako je rekao Thaçi je imao veliki međunarodni ugled jer je bio poznat kao neko ko je pregovarao i potpisao istorijski sporazum za Kosovo.

"On se nije mnogo obazirao na to šta će zapad uraditi po pitanju kriza poput one u Siriji, ali je u saradnji sa zapadnim partnerima obezbjedio 100 priznanja za Kosovo", napisao je Kastrati.

Kastrati je i za intervjue koje Osmani daje za strane medije rekao da su prisilni pokušaj da se izgradi međunarodni ugled.

"Njeni govori mržnje protiv političkih oponenata potiču od kompleksa inferiornosti koje ima u odnosu na ugledne međunarodne političare poput Hashima Thaçija ili Edija Rame. Zbog toga Osmani pokušava da izgradi međunarodni ugled intervjuima koji ispadaju veoma smiješni. Na primjer u današnjem intervjuu ona podsjeća SAD i EU da bi trebalo da daju vojni avion Ukrajini. Ha ha ha", napisao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online