Nepotizam na Kosovu

Demokratski savez Kosova (LDK) podneo je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Prištini, povodom nedavnog zapošljavanja u Kosovskoj energetskoj korporaciji, prenosi Ekonomija onlajn.

Član Predsjedništva LDK Shkemb Manaj rekao je da je vladajuća partija uspjela da zaposli više od 100 ljudi u KEK koji su, prema njegovim riječima, rođaci članova vladajućeg Pokreta Samoopredjeljenje (VV).

"LDK je podnela krivičnu prijavu u vezi sa zloupotrebama koje su učinjene na konkursu Kosovske energetske korporacije. Ova krivična prijava je poziv na pravdu za više od 4.600 kandidata čija su prava povređena zapošljavanjem. LDK je izrazila zabrinutost da vladajuća stranka zauzima nezavisne institucije i to se već doživljava kao realnost", rekao je Manaj.

On je naveo da vladajuća stranka ne staje sa partijskim zapošljavanjem i da se zato LDK odlučila za pravnui borbu, ban političke borbe.

"Ova današnja krivična prijava protiv predsjednika i članova komisija ovog javnog konkursa ali i rukovodstva KEK je poziv na pravdu, poziv na zaustavljanje zloupotreba i poziv da se zaustavi nepotizam i partijska imenovanja militanata Pokreta Samoopredjeljenje u javnim preduzećima i u nezavisnim institucijama. Ovaj javni konkurs raspisan je između dva izborna kruga i otvaranje 125 pozicija bilo je takmičenje političkim uticajem. LDK je izrazila zabrinutost da vladajuća partija zauzima nezavisne institucije i to se već smatra realnošću", rekao je Manaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online