Predsjednik AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj pozvao je Tužilaštvo da ispita partijsko zapošljavanje koje u Kosovskoj energetskoj korporaciji sprovodi Pokret Samoopredjeljenje, kao i račune za struju zbog sumnje da su, kako je naveo, građani pokradeni velikim iznosima za utrošenu električnu energiju.

"Pozivam Tužilaštvo da istraži naduvane račune za električnu energiju. Premijeru, energetska kriza na Kosovu se ne riješava enormnim zapošljavanjem stranačkih kadrova", naveo je Haradinaj na Facebooku.

On je upitao premijera Albina Kurtija da li je svijestan da u mnogim slučajevima računi za električnu energiju premašuju duple iznose od onoga što bi trebalo da plate, a da postoje ozbiljne sumnje da su "naduvani" iznad bilo koje tarife, kategorije ili kriterijuma.

"Danas, kada je jasno da su građani ostavljeni potpuno sami, pozivam istražna tela da, uz istrage o zloupotrebama prilikom zapošljavanja u KEK, pokrenu istrage o najnovijim računima za struju. Postoje ozbiljne sumnje da su građani pokradeni”, naveo je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online