Ministarka spoljnih poslova

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je za podgoričke Vijesti da demarkacija Kosova sa Crnom Gorom čeka mirnije vrijeme.

"Demarkacija između Kosova i Crne Gore još nije završena i to bi na terenu trebalo da obilježe državne komisije obe zemlje", rekla je Gërvalla-Schwarz.

Ona je dodala da je Vlada Kosova uvjerena da će se ovo pitanje zaključiti na najbolji mogući način u povoljnije vrijeme i kada region bude mirniji.

"Prvobitni izvještaj o radu komisija obe zemlje na Kosovu izazvao je ozbiljne reakcije u javnosti i u institucijama. Nova komisija koju je potom osnovala Vlada Kosova tvrdi da je utvrdila ozbiljne povrede u radu prve komisije. Zajednička izjava bivšeg predsjednika Kosova (Hashim) Thaçija i predsjednika Crne Gore (Milo) Đukanovića, koja dozvoljava mogućnost preispitivanja procesa i eventualnih korekcija u dva pravca, Čakor i Kula, omogućila je Skupštini Kosova da glasa za ova tri dokumenta u paketu kao jednaka. Uvjereni smo da ćemo ovo pitanje zaključiti na najbolji mogući način u povoljnije vrijeme i kada region bude mirniji", rekla je Donika Gërvalla-Schwarz.

Ona je ocjenila da Kosovo i Crna Gora imaju odlične odnose u svim oblastima i da je ekonomska saradnja u porastu.

Izvor: Vijesti.me