Sastanak sa Emilijom Redžepi

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Jeffrey Hovenier ocjenio je, u razgovoru je sa zamjenicom premijera Emilijom Redžepi, da je multietničnost jedna od najvećih prednosti Kosova.

Hovenier je na Twitteru poručio da su, tokom sastanka, razmatrani načini na koje Vlada Kosova može da iskoristi taj potencijal i dodatno podrži pripadnike nedovoljno zastupljenih manjinskih zajednica.

"Multietnička raznolikost Kosova je jedna od njegovih najvećih prednosti. Zadovoljstvo mi je bilo da se sastanem sa Emilijom Redžepi da razgovaramo o načinima na koje Vlada Kosova može da iskoristi ovaj potencijal za dalju podršku, angažovanje i uključivanje pripadnika nedovoljno zastupljenih manjinskih zajednica", poručio je Hovenier.

S druge strane zamjenica premijera Emilija Redžepi je na svojem Facebook profilu istakla da je ambasadora Hoveniera informisala o položaju nevećinskih zajednica u našoj državi kao i o strategiji kabineta.

"Velika je čast i zadovoljstvo dočekati američkog ambasadora u kabinetu Vlade Republike Kosovo, velikog poznavaoca kosovskog sistema.

U jako prijatnom razgovoru sam informisala ambasadora o položaju nevećinskih zajednica u našoj državi kao i o strategiji kabineta na čijem se čelu nalazim za bolju afirmaciju svih naroda koji žive na Kosovu. Hvala na cjelokupnoj podršci koju mi pružate svih ovih godina, čast je učiti od najboljih!", napisala je Redžepi.