Član predsjedništva PDK

Član Predsjedništva Demokratske partije Kosova Blerand Stavileci izjavio je da je Vlada Kosova "u sjenci", jer ne radi posao koji bi trebalo da radi, a ono što radi je nedovoljno i nije u skladu sa potrebama građana, prenosi Ekonomija onlajn.

"Vlada je danas u sjenci, sama, jer stvari koje treba da radi ne radi ili i ono što radi nije u skladu sa  zahtjevima građana kojima je davala toliko obećanja", rekao je Stavileci i naveo da izgleda da vlast bježi od svojih obaveza u najosjetljivijem trenutku kada se Kosovo suočava sa dve krize, a koje su direktno vezane za život građana.

On je kritikovao premijera Albina Kurtija zbog posete Norveškoj, gdje je, kako kaže, išao da posjeti institut svoje supruge.

"Danas nemamo ni jednu jedinu riječ o dvije velike krize, poskupljenju struje i osnovnih proizvoda koje proizvode lančane efekte, a danas vidimo premijera koji ide u posjetu u neku zemlju, posjećuje i institut svoje žene, u redu, ali građani naše zemlje su očekivali nešto sasvim drugo", rekao je Stavileci.

Prema njegovim riječima, najveću kritiku danas Vladi upućuje sam građanin koji se osjeća prevarenim i iznevjerenim jer nisu ispunjena data obećanja.

"Iz različitih istraživanja javnog mnjenja vidjeli ste da skoro dvije trećine stanovništva u našoj zemlji vidi kao najrealniju opciju da napusti zemlju i to najbolje odražava situaciju u kojoj se nalazimo", rekao je Stavileci.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online