Ministar zdravlja

Ministar zdravlja Rifat Latifi izjavio je da će međunarodna saradnja biti ključna za razvoj zdravstva i naglasio da je potrebno poboljšati zdravstvenu infrastrukturu i smanjiti stepen zaraze koronavirusom, prenosi Ekonomija onlajn.

Na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja sa partnerima koji doprinose zdravstvenom sektoru na Kosovu bilo je riječi o planovima Ministarstva za transformaciju zdravstvenog sektora i projektima koje u zdravstvu razvijaju različiti partneri i međunarodne agencije.

Kako je Latifi rekao tom prilikom, trenutno se radi na izradi 21 zakona koji regulišu ovu oblast.

"Međunarodna saradnja će biti ključna i treba da obuhvati sve procese. Moramo da poboljšamo infrastrukturu, da smanjimo stopu zaraze, ali nismo uradili mnogo na tom planu. Poboljšanje infrastrukture je ključno pitanje, ali moramo poboljšati i upravljanje", rekao je Latifi.

Prema njegovim riječima, neophodna je transformacija zdravstvenog sistema.

"Koncentrisani smo na to kako da preživimo kovid-19. Juče je bio izvanredan dan kada smo započeli prve operacije u pedijatrijskoj bolnici. Postavio sam neke slike da kažem da je tim vrijedno radio i subotom i nedjeljom. Bio je to najbolji poklon za djecu Kosova. Uveo sam intervencije koje treba da uradimo i neke su u toku", rekao je Latifi.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online