Krivac je Srpska lista

Predsjednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović kritikovao je organizovanje protesta u Gračanici i Sjevernoj Mitrovici, smtrajući da je Srpska lista najodgovornija što nije uspjela da se dogovori sa premijerom Albinom Kurtijem, u čijoj se vladi nalazi, oko organizovanja glasanja na srpskim izborima.

"Proteste protiv čega i zbog čega? Sada treba građani da svojim prisustvom brane nesposobnost Srpske liste koja nije mogla da se dogovori sa njihovim premijerom Albinom Kurtijem da im dozvoli srpske izbore. Srpska lista je partner Albina Kurtija. Oni su provjereno "oslići" koji se sada spremaju na zamrzavanje po peti put i nijedan put nisu ostvarili apsolutno ništa za Srbe na Kosovu", kazao je Jablanović u izjavi za RTV Kim.

On je istakao da Srpska lista nema pravo da izađe iz institucija zbog toga što (njeni predstavnici) nisu u stanju da sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem naprave politički dogovor.

"Ako hoće na neki način da iskažu svoje nezadovoljstvo tim institucijama, oni svoje plate koje primaju, a koje su jako velike i inače imaju po dvije plate, oni te svoje plate treba da poklone nekim srpskim humanitarnim organizacijama na Kosovu, a u institucijama treba da ostanu da se bore za Srbe", kazao je Jablanović.

On je izrazio bojazan da će Srbi sa Kosova biti primorani da organizovano odlaze autobusima na "kontrolisano glasanje" u gradovima Srbije.